I'm tired of this ..

Hejsan, nu kände jag att det var dags för mig att skriva ett inlägg, haha. Gjorde ju inte det igår förutom med frågestunden, tack för alla frågor! :) Hur som helst, igår så höll jag på att städa rummet och sen tog jag min lång dusch som jag skrev att jag skulle göra. Det blev en sån dusch så fingrarna ser ut som russin, haha. Men det är inte ovanligt för mig, jag älskar att duscha länge och bara sitta och filosofera. Har nämligen lagt in en pall i duschen nu så slipper jag sitta på golvet ifall jag skulle bli trött. Känner mig lite som en gammal kärring nu, hihi.
Låter ganska roligt när man suckar och stönar när man ska vända sig om i sängen t.ex och det tar ju 5 minuter att komma från den ena sidan till den andra .. Men men, sen så följde jag med min kära svägerska upp till centrum för hon skulle hämta ut sin nya mobil och sen möta en killkompis. Efter det kunde jag inte bestämma mig om jag skulle gå hem på en gång eller vänta på Elias som ändå skulle sluta, men jag valde det sist nämnda så jag satt kvar i centrum en stund. Stötte på ganska många också som kom och ville klappa på Tino, haha. Känns lite skumt ibland att folk vill klappa, inte för att jag har något emot det om man frågar men för mig känns det bara som min egna mage. Jag vet inte varför men jag kanske själv inte har fattat att det verkligen ligger en människa där inne.
Men men, det var ändå kul för jag kände verkligen att efter igår så orkar jag nog inte gå ut så mycket mer. :/ Är det någon mer som känt/känner så? Det är ju ändå trots allt 3 veckor kvar så jag borde ju ha lite mer ork och kraft men jag känner att bara gå upp till centrum är skit jobbigt ibland. Nåja, när älsklingen väl var framme så träffade vi en killkompis som hade varit så gullig och köpt med sig 3 bodysar till Tino från Egypten! :) Jätte söta men dock lite stora kanske men det gör ingenting, han kommer ju ändå få på sig dom till slut. Efter det som tur var fick vi skjuts hem från centrum av Elias pappa som ändå var där, vi var hem en liten liten stund innan vi drog till träningen och Elias var så duktig och var med och tränade såklart! Sen var det bara raka vägen hem för dusch och läggning. Själv har jag inte sovit så bra inatt heller men vid 11:00 så tog jag 2 alvedoner och skulle vila, det ledde till att jag somnade, så jag har sovit/vaknat fram och tillbaka från 11.00 - 15:00, hela dagen borta känns det som och nu är jag vrål hungrig så jag ska nog ta och göra lite nudlar, snabbt, enkelt och gott! :) Tror inte jag kommer skriva fler inlägg idag inte så ni får ha det så bra annars!  <3 Puss puss. /Jennifer.

Svar på frågestunden, 2.

www.annelijeanette.blogg.se:
Vad ska din bebis heta?
Svar:
Som jag skrivit många gånger förut så blir hans fullständiga namn förmodligen Juan Valentino Perez Palma. :)

www.doncellita.blogg.se:
När kände du bebisen röra sig inne i magen för första gången och när kände du första sparken ut ifrån?
Svar: Oj, det var så länge sen så jag minns knappt nu, hehe. Men som tur är så har jag faktiskt skrivit upp det när det verkligen var fastställt och jag förstod att det var en spark, så på självaste valborgsmässo afton fick även Elias känna en liten spark och då var jag i vecka 20 ungefär. Innan dess hade jag väl känt lite bubblande rörelser men jag var så osäker på om det var det eller ej, men så visade sig att det var så.

Linnea:
Bor ni fortfarande hemma eller har ni egen lägenhet och om ni har eget var får ni pengar av i så fall?
Svar: Vi bor fortfarande hemma hos Elias föräldrar för tillfället.

www.awahlsten.blogg.se:
Var din graviditet planerad?
Svar:
Nej egentligen så var den ju inte det, men jag ville hemskt gärna ha barn och det blev väl så att jag börja slarva lite med p-pillerna och vi hade pratat mycket om det fast att vi skulle vänta till efter båda gått ut gymnasiet åtminstone men sen blev det som det blev och det är ingenting jag ångrar. :)

Jennifer:
Hej hej, blir det något dop för lilla bebisen? Önskar dig all lycka i världen, kram.
Svar: Hej, ja jag tror det blir dop så småningom och det är många som ska bjudas, haha. Så det kanske tar ett litet tag för måste försöka få ihop pengar och så också till det i så fall. Tack så mycket! <3

www.hannahlinneaborell.blogg.se:
Jag som själv är ung gravid vet ju att många tittar lite väl mycket ibland av alla olika anledningar, vad tycker du om det? :)
Svar:
Jo, jag kan nog faktiskt hålla med om det också. Folk kollar först en i ansiktet och sen ser man hur dom snabbt vänder ner huvudet och kollar på magen och det har ju blivit mer så ju större magen blivit men men, jag försöker att inte bry mig om det så mycket. :)

www.getjuck.blogg.se:
Längtar tills eran lilla bebis kommer, när kommer han till oss i denna värld? :)
Svar:
Hehe, ja det är det många som gör och det är vi glada över att det finns så många som är så goa och bryr sig. Det är beräknat att han ska komma 21 september, så på onsdag är det ca 3 veckor kvar men det kan ju både bli +/- 2 veckor. Så max 5 veckor kvar så har vi honom i våran famn. :)

www.meelajna.blogg.se:
Är du nervös inför Valentinos ankomst, vad är du mest nervös över?
Svar:
Jag är inte nervös inför själva förlossningen men om det är nånting jag är nervös över så är det att det ska hända nånting med lille prinsen, det är nog det ända som jag är mest nervös över just nu i alla fall ..

www.meelajna.blogg.se:
Hur känns det att bli mamma och hur känns det att Valentino snart är i världen med dig och Elias?
Svar:
Kan inte säga mer än att det känns oerhört underbart att bli mamma, samtidigt lite spännande och läskigt såklart. Det är ju många nya saker som jag kommer få lära mig nu och det är ett stort ansvar man kommer få ta, men det gör jag mer än gärna. :) Det känns så himla bra att han är här snart nu när allting är klart och så och jag är tacksam och glad över att det är just Elias som jag får dela det här med, jag har hittat den rätta pappan till mitt barn.


Frågestund.

Eftersom att jag nu ändå är vaken så tänkte jag att jag kunde ha en liten frågestund, ni får en hel dag på er att bomba mig med vilka frågor ni vill! :) Så svarar jag ikväll .. <3 /Jennifer.

Vad i hela fridens namn?

Jag är uppe nu och har bara sovit kanske ca 4 timmar? :/ Somnade 00:00 och vaknade 03:55 och där ifrån halv sov jag och nu när älsklingen vakna 06:00 tänkte jag att det är väl lika bra jag kliver upp också men Gud så trött man kan vara. Vad händer idag då? Jo, jag skulle åkt och träffat socialen egentligen för dom vill ha ett uppföljningsmöte av nätverksmötet och se hur det har gått o.s.v. men jag var tvungen att avboka för jag kan verkligen inte gå normalt och jag orkar inte anstränga mig så jag ska nog bara vara hemma idag om jag inte följer med till träningen förstås. Men men, ville bara skriva ett litet inlägg nu såhär på morgon kvisten, haha.
Jag ska väl försöka kanske sova lite till fast jag vet att det inte kommer gå, tyvärr.
<3 /Jennifer.


En snabbis bara! :)

Hej hej hallå, slänger in ett snabbt inlägg nu bara innan jag ska lägga mig med älsklingen som ska upp tidigt imorgon för skolan .. Har varit kass på att uppdatera idag men det är faktiskt så att jag hann typ bara vakna sen åt vi lunch och sen strax efter det drog vi till Ikea idag igen så jag äntligen kunde få köpa min kära byrå. :) Blev helt förskräckt imorse när jag såg att dom var slut, blev så ledsen att jag börja böla, haha! Snacka om att vara känslig nu. Men men, kollade sen igen lite senare och då stod det att det hade kommit in nya så då var det bara snabbt iväg och hämta den, det gick väldigt smidigt och snabbt där inne för jag visste redan på vilken hylla den låg på i tag-själv lagret så det var bara lasta på vagnen och sen gick det snabbt och smidigt i snabbkassan också så det var skönt! När vi kom hem så gick vi en promis till centrum som tog dubbelt så lång tid tack vare den här foglossningen som mördar mig. :/ Men vi kom fram till slut och då köpte älsklingen cigg och comviq kompis och jag köpte inne på Ica choklad och sköljmedel till mig själv, hehe. Sen så när vi väl kom hem där ifrån så började vi att montera byrån så nu är den klar i alla fall, då kan jag hålla på lägga in Tinos kläder i lugn och ro imorgon och göra klart rummet en gång för alla när Elias är i plugget. Sen tänkte jag att jag ska ta en riktig härlig lång dusch efter det och bara pyssla om mig själv så att jag är fräsch och fin tills han kommer hem, hihi. Chico öppnar ju också kickboxnings klubben imorgon äntligen så vi ska väl antagligen gå dit och kolla, Elias ska väl kanske träna också men jag får se om jag orkar och hur det är med bäckenet .. Aja, märker nu att det här inlägget börjar bli lite väl långt i alla fall och att jag bara skriver en massa goja! Så jag säger väl godnatt och sov gott för idag då så hörs vi imorgon. Ny vecka, nya tag. :) Puss puss. <3 /Jennifer.

Not funny ..

Hej hopp, just nu sitter jag och gör ingenting förutom att jag väntar på att tvätten ska bli klar, satte nämligen in 2 maskiner här hemma med dom nya lakanen och påslakanen och det (bort med alla kemikalier) brukar egentligen inte gilla att tvätta här hemma eftersom att det inte finns någon torktumlare så man får ju hänga upp tvätten på galgar och det tar åratal, men eftersom att det bara var lakan och så, så är det ingen brådska att det blir torrt och det är nog torrt tills imorgon hoppas jag. :) Under tiden har jag också kollat på Pippi långstrump på de 7 haven. Jag verkligen älskade den filmen när jag var liten eller Pippi överhuvudtaget älskade jag, jag hade till och med Pippi peruk och Pippi kläder, haha! Har ni någon favorit bland Astrid Lindgrens klassiker?
Hur som helst, sen efter det så fikade vi lite typ. Drack te och åt en macka .. Sen har jag inte gjort så mycket mer sen jag kom hem. Min foglossning tar kål på mig! :/ Jag har så himla ont i ljumskarna och blygdbenet så det känns som om jag landat på en stålpinne eller något. Det började lite i förrgår och nu har det typ blivit värre. Ska ringa till min barnmorska på måndag och se om det finns något man kan göra som hjälper för jag går som en blandning mellan anka och pingvin nu. Aja, får se hur det känns imorgon i alla fall. Tror jag ska gå och kolla om den sista tvätten är klar nu och sen ska jag nog också lägga mig för börjar få lite förvärkar också, inte roligt!
Hoppas ni får sova gott! <3 /Jennifer.



(Bilden är googlad)


Otur. :/

Kom nyss hem från Ikea, den byrån jag ville ha, en vit malm med 3 lådor var precis slut i den färgen jag ville ha så vi ska åka dit imorgon igen och kolla för då har det förhoppningsvis kommit in nya! Fick med mig lite annat hem annars, 2 st påslakan med örngott, 2 st dra-på-lakan, 1 baby filt till, kantklädsel till sängen och lite galgar. Även en handduk för bebisar eller vad man ska kalla det som svägerska köpte. :) Hon handlade också in lite nytt till sitt rum också som överkast, ljus och sånt .. Så vi åkte ju inte dit helt i onödan, det är bara lite jobbigt att behöva åka dit imorgon igen för dels är det massa folk i vägen så man kommer ju knappt förbi med maggen och sen så fick jag ganska ont eftersom att jag känner av min foglossning så värst. :/ Men men, det är väl bara byrån vi ska kolla på imorgon så det blir inte så mycket att springa runt i alla fall. Jag älskar att gå inne i Ikea annars, fast man får sån himla längtan efter att flytta och bara köpa ALLTING nytt till sitt hem och inreda fint! :) Ska spara, spara, spara så min dröm går i uppfyllelse sen. Jag uppdaterar senare, nu ska jag kolla på allt nytt som jag köpt. <3 /Jennifer.

FREDAGSMYS! :)

Sitter och käkar pommes pinnes samtidigt som jag bloggar och självklart ett glas cola till! :) Idag har det varit en rolig dag med Malin, vi möttes först i Skogås strax efter 13:00 där vi tog pendeln 1 station till Handen, där gick vi runt och kollade lite och köpte bland annat lite kläder till Tino på Cubus (kan ju inte låta bli) jag tror det var de ända jag köpte där i alla fall, sen så stannade vi och åt på Mc donalds fick det bli. Efter det tog vi bussen vidare mot Babyland och ÖB, på Babyland köpte jag äntligen babyskyddet! :D Köpte också ett litet gosedjur för jag har knappt köpt några till honom. :/ Köpte också någon liten handduk för ansiktet, haha. Den var så billig så passade på. Men men, efter det blev det ganska jobbigt för då fick jag gå runt och konka på det där babyskyddet och den var inte tung utan mer klumpig! Vi gick in på ÖB där jag handlade bland annat topz, trosskydd, shampoo, balsam, någon liten tvål, rakhyvlar, hårspray, plåster, badsvamp och spray deo. :) När vi var klara där så var det dags att åka vidare så vi tog bussen till Farsta centrum och där blev det till att shoppa loss, hehe. Började med att gå in på Cubus (igen) där jag köpte min mjukis dress som jag ville ha! Det var mycket bättre i Farsta för där hade dom fler i olika storlekar och så köpte jag en t-shirt till älsklingen fast jag märkte sen att jag fick den gratis för det var ta 3 betala för 2. Jag älskar när man gör såna fynd, hihi. Sen gick vi in på Åhlens för Malin skulle kolla på en overall till lilla Leah och tillslut hitta hon en som hon ville ha. Vi gick i alla fall runt i hela Farsta kändes det som, Kappahl, Apoteket, The body shop, Gina tricot, H&M och massa olika skoaffärer. ;) Jag har bestämt mig att jag SKA ha ett par Ugs den här vintern också, haha. (Jag och mina Ugs) men jag vill så gärna ha ett par, har hittat ett par som jag tror jag ska köpa men har inte råd med dom nu för dom kostar 600:- ska nog gå till min bankomat --> PAPPA! (a) .. Det blev i alla fall en hel dags shopping och en hel del fick jag med mig hem, köpte också när jag kom till Skogås inne på Ica dom här goda pommes pinnes som jag äter nu, en tidning som jag ska ta med mig till BB och naturdiet godis till älsklingen. Nu är jag helt utmattad och vill bara sitta ner och aldrig mer gå i hela mitt liv, fast efter en skön natts sömn så kommer jag nog vilja det. Får se vad vi hittar på imorgon, tror vi kanske skulle till Ikea? Hoppas, för jag vill ha det klart också innan lillen kommer. Vi får väl se, skriver om det imorgon i så fall. Godnatt på er, hoppas ni haft en lika bra fredag som jag! :) <3 /Jennifer.



Babyskyddet som jag köpte, 1200:- från Babyland och gosedjuret som det står Välkommen till världen på, 120:- från Babyland.

T-shirt och mjukisbyxa, 80:- från Kappahl.








Det var ju ta 3 betala för 2, vet inte exakt hur mycket allting kosta var för sig men totalt gick det på 230:- från Cubus.



Hehe, en liten bild på lilla mig (bry er inte om röran i bakrunden men jag möblerade ju om igår som sagt så det är inte helt klart än), finns inte att köpas från någonstans.



Ja, lite bland annat av dom små grejer som jag köpt, orkar inte ta kort och ladda upp bild på allting, det tar för lång tid.



Sist men inte minst, nu står Tinos grejer redo för avfärd mot förlossningen sen när det är dags, adidas väskan har jag beställt på www.zoovillage.com men den finns även att köpas i Stadium, Inter sport och såna affärer. :) Den ska användas som skötväska i framtiden och nu ska jag bara packa klart min egen väska, hehe.


:)

Goodmorning sunshines! :) Okej, jag kanske inte sov så gott inatt som jag trodde att jag skulle göra .. När jag la mig i sängen så hade jag jätte ont i benet, förvärkar och mest av allt hade jag ont i ljumskarna/blygdbenet typ. Jätte skumt men jag antar att det var för att envis som jag är så ska jag hjälpa till att flytta möbler hit och dit. Men jag drack i alla fall ett glas oboy och tog 2 alvedon innan jag gick och la mig, vet inte om dom hann värka äns för jag somnade fortare än kvickt. Nu har jag varit vaken i ca en halv timme, så jag ska ta mig nåt att äta (kanske ett glas oboy till?) och sen ska jag hoppa in i duschen så jag har det gjort så slipper jag stressa sen när jag ska träffa Malutta! ;D Det känns som en bra dag hittils ändå, jag skriver sen när jag kommer hem. Hoppas ni får en wonderful friday! :) Kisses and hugs! <3 /Jennifer.

Snacka om att jag kommer sova gott inatt!

Har hållt igång exakt HELA dagen idag .. Jag gick ju upp imorse för att tvätta och det gick bra tillslut i alla fall, efter det städa jag lite sen åt lunch sen städa lite till jag strök bland annat alla Tinos kläder och vek ihop dom fint men jag tror att jag ska köpa en liten byrå att ha hans kläder i, hihi. Sen så kom Elias hem från plugget och då drog vi med hans pappa och bror till Haninge och svängde förbi Babyland så jag kunde hämta ut babyboxen äntligen, ska dit imorgon också med Malin, det gick bra med henne i alla fall på BB, ingen bebis med sig hem ännu men det kanske var lika bra det eftersom att det är några veckor kvar men kan tänka mig att det varit lite jobbigt att åka fram och tillbaka. :/ Men men, vi får hoppas att nästa gång så kommer hon inte hem tomhänt i alla fall, inte jag heller! ;D Det känns skönt nu i alla fall att allt är klart för hans hemkomst eller måste fortfarande köpa babyskyddet men det är det jag ska göra imorgon! :) Men men, är för trött för att skriva så mycket nu, ska kolla klart på Sökarna med älsklingen sen ska jag nog sova .. Natti natt! <3 /Jennifer.


Vad ska jag ta mig till?!

Seriöst, jag blir så rädd .. Får panik nu av att gå till den där jävla tvättstugan! :( Men jag måste ju och om inte nu så måste jag verkligen tvätta sen när Tino kommit för då kommer jag ju att ha högar med tvätt. Men jag blir så rädd för första gången jag var där så dunka det i en lucka under golvet, sen har jag hört att dom har hittat madrasser där under som om någon bott där och nu sist jag var där och skulle hänga upp kläderna på tork så var torkrummet redan på trots att ingen haft tvättid innan mig .. Skit skumt och nu måste jag gå dit minst 2 gånger till typ. Ska ringa min pappa och be han hålla mig sällskap och sen försöka komma på någon lösning om hur jag ska göra för jag orkar inta ha det såhär! Alltid har det blivit något problem varje gång jag går dit .. Men aja, var bara tvungen att avreagera mig lite. Därför jag älskar bloggen för då kan man verkligen skriva av sig, även om jag kanske inte gjort något särskilt under dagen så är det ändå ett bra avslut att rensa tankarna innan man går och lägger sig. Sen och andra sidan kanske det inte är så roligt för er läsare att läsa allt negativt som man har skrivit ibland men syftet med min blogg är faktiskt att jag tycker det är skönt att skriva av mig och att jag ska kunna skriva vad jag vill i den, vare sig det är intressant eller ej. Men jag hoppas ändå att ni är kvar för det är sjukt kul att få massa gulliga kommentarer. :) Har fortfarande inte ätit så ska nog göra det nu med en sparkandes liten unge i magen. Känns så skönt för ett tag tog han det lugnt där inne men sen har han sparkat hela natten fram tills nu så, men jag förstår om han inte har så mycket plats där inne att röra sig heller, det är knappt att maten jag får i mig får plats heller så det är väldigt trångt kan jag tala om. Puss och kram, skumbanan! ;) <3 /Jennifer.

Uppe med tuppen!

Pigg är jag också! ;D Nej men som sagt så skulle jag ju tvätta 07:00 så nu har jag precis varit nere och slängt in några maskiner. Så ska klämma in ett inlägg såhär nu emellan åt och sen tror jag faktiskt att jag ska äta frulle.
Jag går och väntar på att klockan ska bli lite senare också för jag måste smsa min kompis Malin och se hur det har gått, hon ska ju få en dotter som är beräknad till 6 oktober men hon var tvungen att åka in redan igår för hon hade haft så ont och var öppen lite grann. :) Så jag är jätte nyfiken på hur det har gått! Fast jag vill inte smsa så tidigt för jag vet ju inte hur mycket hon har fått sova än och sådär. Åh, hoppas verkligen att hon inte kommer hem tomhänt den här gången. Det ska bli så roligt att träffa min sons framtida barndomsvän, hihi! Det är så skönt att ha någon i samma sits, då känner man sig inte så ensam liksom och jag och Malin kommer gå som 2 latte morsor på stan, haha. Jaja, jag kanske skriver sen hur det har gått i alla fall. Nu ska jag äta och säga hejdå till älskling som ska bege sig mot Sågbäckgymnasium, mohaha. Sen ska jag försöka städa undan lite här så ciao så länge! <3 /Jennifer.


Tråk onsdag.

Godkväll amigos! (: Sitter och kollar på Wipeout medans jag väntar på att Livet på BB ska börja som kommer direkt efter sen efter det ska jag sortera tvätt så jag har det klart för jag ska upp 06:30 och tvätta imorgon bitti, suck! Men jag måste ändå få det gjort och älsklingen ska ändå vakna vid 07:00 för han ska till skolan imorgon.
Den här veckan har verkligen gått segt tycker jag, det är inte äns torsdag än och jag vill ha min lön nu! Jobbade ju för över 1 månad sen liksom den borde komma tidigare. :/ Nåja, så jag går och väntar på 2 saker nu. Min lön och min bebis, haha! Fast det sist nämnda är ju sååååå mycket bättre. Tror inte att det blir någon baby shower heller, lokalen var ju upptagen nu i helgen och det känns så stressigt att bjuda alla 1 vecka innan liksom, så ska nog boka den tills i oktober någon gång så kan man ha en baby shower när lillen är född. :) Det gör väl la ingenting hoppas jag, det blir nog bara roligare då så kan alla passa på att träffa honom samtidigt också ju.
Då kan jag lägga undan hälften av dom pengarna som jag hade tänkt använda till baby showern och den andra hälften kan jag shoppa för! Måste shoppa lite saker till mig själv faktiskt, jag vill ha en mjukis dress som man kan gå hemma i eller ute på promenad sen när Valentino har kommit .. Tänker inte kriga efter en velour dress längre, det är ju omöjligt att få tag på om man inte vill ha en såndär jätte dyr men jag hitta en annan som jag kan tänka mig att köpa från Cubus, hehe. Sen måste jag även ha lite varmare strumpbyxor och någon kofta nu när hösten är påväg. Jag ska också köpa lite "mamma trosor" haha, nej men lite skönare bekväma trosor som man kan ha efter förlossningen istället för en massa string, fy. Jaja, ska checka vidare lite på det som ska inhandlas, sen får jag inte glömma bort att vi ska till Ikea någon dag och shoppa! Oj oj, pengarna kommer försvinna lika snabbt som dom kommer men det gör inget, jag MÅSTE ju handla allt det där som jag har skrivit upp och massa mer som ändå är nödvändigt att ha. Så jag slösar ju inte pengarna på något jag inte behöver eller slösar bara för att slösa. Men men, ska passa på att kolla lite facebook o.s.v. innan mitt prgram börjar för sen kommer jag nog logga ut .. Godnatt och sov så sött! <3 /Jennifer.





Här är mjukis dressen jag vill köpa, finns i olika färger, 300:- från Cubus.


Veckans mage, 36. <3





36 fulla veckor min lilla älskling! Vill att du ska komma vilken sekund som helst egentligen men jag vill ändå att du ska växa till dig lite till trots att mamma tror att du kommer bli en stor bebis som tar så mycket plats där inne. <3 (By the way, vet inte om ni ser skillnad att den blivit större eller så men det kan ju lätt bli så på bilder då jag råkar ta från olika avstånd ibland)

Bjuder på några extra magbilder denna gång också, man vet ju aldrig hur många gånger till som jag kommer hinna ta bilder ;) ..



Naveln putar ut helt och hållet nu.



Haha, jag längtar tills jag kan se mina fötter igen och min kära friendly (där nere) som Valentino kommer komma ut ifrån snart förhoppningsvis, vill ju föda vaginalt.



Närbild på mina kära bristningar som börjar smyga sig fram NU, 35 veckor senare ..


R.I.P min vän. <3

Sitter här och har precis proppat i mig en Billys, sen ska jag äta glass till efterrätt, hehe. Riktigt hälsosam är jag idag! ;) Har inte gjort mycket idag, lagade lite lunch åt älskling tidigare sen satt jag bara vid datan ett tag och sen hoppa in i duschen. Vi gick en snabb sväng upp till centrum fast jag hade verkligen ingen lust. :/ Vet inte men jag tror jag vaknade på helt fel sida idag .. Nåja, blev på lite bättre humör i alla fall så jag fick i mig lite nyttig mat, haha. Bäst att passa på att tjocka sig så mycket som möjligt nu bara! När jag ändå inte verkar gå upp nånting heller så why not? Men magen har ändå blivit otroligt stor nu måste jag säga, brukar inte märka sånt själv men idag så såg jag skillnad. Ni ska få bild imorgon, då går jag in i ny vecka. Kan inte fatta att jag har gått 36 fulla veckor då! 4 veckor kvar tills våran lilla bebis plutt kommer (eller räknar med 6 veckor för att inte bli så besviken om det skulle dröja), längtar enormt det är allt jag kan säga! Hur som helst, fick reda på en tråkig nyhet nyss .. En vän har lämnat jorden. :'/ R.I.P Amanda Edgren! Jag stod dig kanske inte så nära och det var länge sen vi sågs sist men du har ändå funnits med i mitt liv, i ett gammalt kapitel som jag helst vill glömma. Men dig och alla andra tjejer som vi bodde med kommer jag aldrig att glömma, ni fanns där och gav mig styrka när det var tungt. Kommer aldrig glömma den kvällen på Fridegård då vi satt och gjorde armband som det stod F.T.P på och när personalen frågade så sa vi att det stod för "fattiga tönt potatisar". Du var en rar männsika Amanda, kan inte förstå att det här är sant .. Må du verkligen verkligen vila i frid och låta änglarna ta hand om dig! <3 /Jennifer.



Jag och alla dina nära och kära tänker på dig hjärtat! :'/ <3


Lång dag idag.

Hallåj, nu har jag äntligen kommit hem efter att ha dragit hemifrån klockan 08:45 imorse, det har varit en lång dag idag känns det som. Kan kanske bero på att jag vaknade 04:00 inatt av att jag var kissnödig igen men jag gick aldrig på toa för då vet jag att jag skulle lagt mig, somnat om och inte vaknat. Så jag låg kissnödig och halvsovandes i 2 och en halv timme innan jag klev upp och hoppa in i duschen. Det kändes riktigt skönt att komma upp så tidigt, visst behöver jag inte komma upp i tid till skolan längre men jag vill ändå ha normala dygnsrytmer. Hur som helst, så åkte jag raka vägen mot Flemingsbergs centrum imorse där min social sekreterare sitter och fick även träffa min nya social sekreterare. Han verkar trevlig och bra än så länge och jag kommer nog att få en kontaktperson som jag kan vända mig till eller bara prata med när det känns lite tungt. Så slipper jag spy ut allting på Elias bara. Sen så fick jag lite bra besked och det är att dom kommer att hjälpa mig/oss med lägenhet! :) Men jag måste vara 18 år först så att jag kan stå på eget kontrakt på lägenheten, så dom ska ansöka om förtur i Januari någon gång. Nu känner jag mig lite lugnare och tryggare i alla fall och inte så orolig inför framtiden, att veta att vi kanske får lägenhet om ett halv år. Det borde jag orka vänta ändå, så länge så är det bara att spara pengar till möbler och sånt stuff. Hehe, men jag återkommer om det. Efter att jag hade varit där så mötte jag upp älskling vid skolan för han skulle prata med sin mentor innan skolstarten på torsdag och efter det åkte vi till Huddinge centrum och käkade lunch på en grekisk kolgrill, väldigt uppskattat! Sen var det bara att vänta till 15:30 då vi hade tid på MVC, ringde och frågade om hon hade tid tidigare men det hade hon icke. :/ Det gick bra där i alla fall! Bebis hjärta slog 138 slag i minuten, helt lagom perfekt. Lika unikt och underbart att höra hans hjärta varje gång lilla snutte. Järnvärdet var också bra, det hade stigit nu till 128 och ja, blodtrycket var också bra. Men däremot har jag fortfarande inte gått upp nånting på 8 veckor nu, helt sjukt. Jag som brukar ha det så lätt att gå upp i vikt men nej, inte nu längre. Men så länge det inte skadar Tino så är jag glad och det sa hon att det är ingen fara i alla fall för jag följer min kurva som jag ska och tydligen så fyller livmodern ut hela magen nu. Juste, sen hände det en grej (läs inte om du är känslig!) jag misstänkte att för några dagar sedan att slemproppen hade kommit ut men så var det inte, det var bara vanlig flytning men däremot så igår kväll då gick den! En slemmig "snorig" gele klump och japp, det var den. Men min barnmorska sa att det kan ändå dröja några veckor innan det är dags i alla fall. Blev lite osäker för jag har hört att förlossningen brukar ju starta bara några dagar efter att den har gått men hon sa bara att så länge inte vattnet går så är det ingen fara. Det återstår att se vad som händer, men jag längtar så jag spricker! Pallar verkligen inte längre snart! Aja, ska börja avrunda nu så det här inlägget inte blir till en hel bok, haha. Ska nog ta mig något att äta nu också .. Vi hörs, puss puss. <3 /Jennifer.



Slänger in en liten bild också så det inte bara blir en massa tråkig text! :) Åh, blir helt ivrig, vill att min baby boy ska komma nu fast inte med storken då ..

(Bilden är googlad)


Foglossning?!

Jag börjar misstänka att jag har foglossning eller bäcken uppluckring igen eller vad det nu kan vara .. Har så ont så jag sover så attans dåligt om nätterna. Imorse vaknade jag dessutom klockan 05:00 på morgonen av att jag var så kissnödig, gissa om jag kunde somna om direkt efter det? Nej, skulle inte tro det .. Låg ju och grubbla, vände och vred på mig i minst 1 timme innan. Tillslut så slockna jag som en stock i alla fall och vakna kanske 6 timmar senare, hehe. Har legat i sängen i stort sätt hela dagen förutom nu, nu sitter jag uppe vid matbordet och har precis ätit 2 skålar vanilj glass! :) Men det är bra att jag inte rör mig så jätte mycket eftersom att dels får jag ganska ont och dels tror jag inte att man ska överbelasta sig så mycket om det nu är foglossning jag har. Jag har varit inne och kikat lite på den här hemsidan igen www.niomanader.se för att kolla om det stämmer in på mig och ja, lite svar fick jag väl men ska ändå fråga min barnmorksa Ulla imorgon! :) Här får ni lite info som jag tagit reda på, hehe. Juste, jag har lovat Elias att jag ska försöka att inte spendera så mycket tid framför datorn för han börjar ju skolan snart så vi vill passa på att mysa extra mycket tillsammans innan han kommer få lämna mig varje morgon nu ett tag framöver. :/ Så vi får se om jag skriver sen ikväll, fast har ändå ingenting speciellt att skriva med tanke på att jag inte har gjort något speciellt idag och kommer nog inte göra det heller, haha. i värsta fall så får det väl bli ett extra långt inlägg imorgon istället! ;) Puss. <3 /Jennifer.

Hur uppkommer dessa bäcken och rygg smärtor?
Svar:
Mycket tidigt i graviditeten påbörjas en uppmjukning av alla leder och ledband med hjälp av hormonet relaxin. Ledvätskan ökar och förtjockas. På det sättet blir lederna uppmjukade och mer rörliga. Det gäller även kvinnans bäckenleder/fogar. Detta är en helt naturlig process som fortsätter under hela graviditeten. På det viset anpassas kvinnans hållning och bäcken efter barnets tillväxt och bäckenöppningen blir större och mer eftergivlig under förlossningen.
Har man smärtor från bäckenet kan det vara svårt att avgöra varifrån de kommer. Det kan vara bäckenlederna (=foglossning), musklerna eller de talrika ledbanden runt om bäckenet som utlöser smärtan.
Smärtor i bäckenet kan delas upp i två huvudgrupper:
Smärtor utlösta på grund av trötthet/irritationtillstånd, överbelastning eller felbelastning av bäckenleder eller ledband.
Smärttillstånd utlösta från alla bäckenstrukturer, såsom livmoder segment/band, samt muskler, ledband och nerver i bäckenet. Bäckenlederna kan också mjukas upp i en sådan omfattning att kvinnan riktigt känner att bäckenet är instabilt, så kallad foglossning.
Bäcken och ryggsmärtor är ett tillstånd som kan uppstå tidigt i en graviditet och kvarstå en tid efter förlossningen. Diagnosen ställs på de ganska speciella symptom som yttrar sig som smärtor och medför rörelseinskränkningar och gångbesvär.


Hur känns bäcken och rygg smärtan?
Svar:
Smärtorna kan sitta djupt i ländryggen och korsryggen, varifrån de strålar fram mot ljumsken. De kan också kännas omkring blygdbenet och stråla ut mot ljumsken samt framsidan och insidan av låren. Smärtan förvärras vid rörelse, till exempel när man vänder sig från rygg- till sidoläge i sängen. Det kan också förvärras när man går. Stegen blir kortare och gången nästan vaggande. Det kan vara särskilt ansträngande och smärtsamt att gå i trappor. Smärtan kan också utlösas då man ligger ner och försöker lyfta eller sträcka benet.
Rygg och bäckensmärtan behöver inte alltid komma från bäckenlederna. Smärtorna kan också komma ifrån ligamenten, som håller livmodern på plats i bäckenet, vid till exempel lägesförändring i sängen. Musklerna runt bäckenet kan bli ömma av att ha fått arbeta mycket en dag. Det gäller även de stora ledbanden runt bäckenet.
Rygg och bäckensmärtan behöver inte alltid komma från bäckenlederna. Smärtorna kan också komma ifrån ligamenten, som håller livmodern på plats i bäckenet, vid till exempel lägesförändring i sängen. Musklerna runt bäckenet kan bli ömma av att ha fått arbeta mycket en dag. Det gäller även de stora ledbanden runt bäckenet.
Vanligast är rygg och bäckensmärtor efter graviditetsvecka 28. Smärtorna kan även debutera tidigare under graviditeten.


Då var det klart. :)

Sååååå där ja, nu var det klart med tvätten. :) Älsklingen kom hem också precis lagom i tid, haha.
Jag känner att jag kommer få ganska mycket sammandragningar inatt, dom börjar komma smygandes nu säkert bara för att jag har sprungit fram och tillbaka i tvättstugan, sen burit den där Ikea kassen med kläderna o.s.v.
Så typiskt att om man "anstränger" sig lite grann så ska dom komma .. Jaja, har ändå ingen tid att passa imorgon så jag kan ju sova ut om jag vill. Men på måndag däremot så måste jag upp runt 07:00 eller 08:00 för jag ska vara i Huddinge klockan 10:00. Jobbigt läge, får hoppas att jag kommer upp då. Anyway, min mamma var så gullig för jag skickade ett sms till henne och frågade om hon var vaken bara för jag ville ha lite sällskap i tvättstugan så jag tänkte att min mami kan ju alltid underhålla mig. :) Det första hon säger: "Vad har hänt? Ska du föda?" Haha, så rar hon är. "Nej, mamma jag ville bara ha lite sällskap i tvättstugan" (a). Om det ändå vore så att det var dags! Men nix pix här får man vänta 1 månad till, säkert .. Som sagt, så idag har jag typ bara tvättat, vaknade lite sent imorse kanske och sen så kom Elias farbror och bror med familjer så vi käkade lunch med dom. Efter det hade jag tänkt att träffa Malin igen men hon skulle till sin mamma och vara där ett tag och jag skulle ju tvätta 19:00 så det skulle bli tight om tid. Men så vi bestämde att vi ska ses nästa vecka istället när vi båda har money också så vi kan gå och kolla på mer baby things! ;D Aja, ska följa med älskling ut en stund nu tror jag och sen börjar det väl bli dags för läggning eller nåt. Puss på er snuttisar. <3 /Jennifer.

Jennifer goes hemmafru. ;)

Tjing, har inte kunnat skriva något idag förens nu bara för att det hände nåt med internet så den har varit ur funktion. Men nu funkar det och det är väl lika bra för då har jag samtidigt något att göra medans jag väntar mellan att maskinerna ska bli klara. :) Vi hade sån tur att det fanns tvättid redan ikväll, men det är från 19:00 - 22:00, hinner inte tvätta allting på 3 timmar. Så jag ska boka direkt efter igen och bara ta första bästa tid så jag har klart allting för den här veckan hoppas jag. Men jag hatar att gå till tvättstugan, haha. Inte för att jag tycker att det är jobbigt att tvätta, jag älskar att tvätta. Nya fräscha kläder liksom men alla tvättstugor är så läskiga, speciellt den här. Vet inte varför och nu är Elias med hans familj på bio så det är bara jag och hans bror hemma just nu. :/ Men men, ska bara dit snabbt igen sen och slänga in Tinos filt och spjällsängskydd i tummlaren, sen är det bara vänta tills allt är torrt. :) Ska nog passa på att plocka undan lite grejer nu och så är jag lite törstig så jag ska ta mig något att dricka. Tror nog att jag skriver ett inlägg till när jag är klar med allt. Pöss pöss! <3 /Jennifer.

Åh, hatar dom små krypen!

Nej, nu börjar det bli slutet av augusti månad och då ska såklart myggorna komma fram och anfalla en som om det vore andra världskriget. Om det är nånting jag inte tål så är det verkligen mygg! Dom verkar tycka om mig extra mycket också, kan det vara för att jag är ganska varmblodig av mig? Jag lovar att det var säkert bara för att jag satt vid matbordet och tänkte idag att: "Hm? Elias har fått 2 myggbett, men inte jag? Vad ovanligt, hoppas jag inte får nåt heller!" Självklart så kommer dom några timmar efter. :/ Hur ska jag göra nu då? Hög gravid + varmblodig = extra varm, men kan inte ha öppet fönster nu ju! Haha, många tankar kom upp i mitt huvud nu, får klura ut hur jag ska göra .. Sov gott allihopa en gång till, så uppdaterar jag imorgon. <3 /Jennifer.



Vad gör dom för nytta egentligen?

(Bilden är googlad)


En kortis hos pappsen min. :/

Kom hem för ett litet tag sen. :) Det gick bra hos pappa idag fast vi var inte där så länge och det blev jag lite ledsen för. :/ Det är ju så sällan som jag träffar honom ju .. Men men, vad ska man göra? Jag kände verkligen nu också att jag kommer troligtvist inte orka åka upp till honom något mer innan förlossningen. Det blev så himla varmt på bussen och allt. Jag ångrar också nu att jag valde MVC i Huddinge för jag antar att jag snart kommer få börja gå varje vecka. Visst min barnmorska är jätte bra och så, det är ju inte så jätte långt till Huddinge heller i och för sig men att sitta på en buss i 30 minuter, jag ogillart. Men förhoppningsvis är det väl bara 5 gånger till då som jag behöver gå dit bland annat nu på Måndag! :) Hur som helst, när vi drog från min pappa så gick vi in en sväng på Ica innan vi gick hemåt och handlade lite. Jag köpte gräddstyvad pytt i panna som jag stekte när vi kom hem, så himla gott! Älsklingen köpte en räksallad till sig själv och åt till middag istället för nutrilett och sen så köpte vi lite bananer, nudlar och yoghurt. Sen så köpte jag också faktiskt 2 grejer till att fylla Tinos skötbord med. ;) Nu har Elias bror ÄNTLIGEN tvättat klart så då kan jag gå ner och boka tid imorgon, behöver verkligen tvätta nu! Så jag hoppas att det finns tid snarast. Ska nog sova snart, känner mig lite trött och det ömmar i revbenen när jag sitter upp. Sov gott! <3 /Jennifer.






Som sagt, 2 saker till i min lilla "Libero-samling". Hoppas deras produkter är bra bara, men man får väl testa sig fram. Men jag vill ha det bästa till den bästa! :)


Babybox. :)

Föresten, glömde tala om för er som också väntar barn (ni vet säkert redan om det här) men för att också kunna hämta ut en gratis babybox på t.ex Babyland så ska ni gå in på www.babyland.se där man kan skriva ut blanketten och sen hämtar ni ut den hos närmsta Babyland när det är ca 3 månader kvar till beräknad förlossning. ;) Så nu vet ni det i alla fall om ni undrade .. Ska byta tröja nu typ och bara gå och vänta på att vi ska dra. Puss puss. <3 /Jennifer.


Tripp till Upplands väsby idag.

Det är fredag och jag och min älskling ska åka och hälsa på min padre idag! :) Vi ska ta 15:50 tåget sen senare, så jag ska nog käka snart och hoppa in i duschen eller tvärtom, haha. Men men, jag hade egentligen velat åka förbi Babyland också för nu har jag skrivit ut en såndär lapp för att hämta ut en gratis babybox, hihi. Skulle gjort det för länge länge sen men då visste jag inte att man var tvungen att ha skrivare så det gick ju inte .. Men jag tror inte att vi hinner åka dit idag så jag kanske kan ta det nästa vecka i samband med att jag får min lön för då kan jag också passa på att springa in på ÖB och shoppa massa hygienisar! ;) Jaja, får se hur det blir. Skriver sen ikväll när jag kommer hem. Ha en strålande dag alla! <3 /Jennifer.



Min käraste far och jag, skolavslutning år 2009.


Onödig kommentar?

Anna: 
Hej!
Du säger att ni är lyckliga? Ja, det tror jag men hur ska ni försörja er liksom? Vad ska ni leva på?
Du är typ 16? och han 18?
Du har inte ens slutat skolan och jobbar han?
Svar:
Hej, du kanske skulle kunna ta och läsa min blogg lite mer innan du uttrycker dig .. Vi är väldigt lyckliga, ja! För det första är jag 17 och ett halvt år (fyller 18 år i mars) och för det andra undrar jag, vad har åldern för betydelse?
Självklart så hade det underlättat om vi båda har fast inkomst men vi klarar oss ändå p.g.a att vi bor hemma hos hans föräldrar just nu. Elias jobbar inte, utan han ska få gå klart sina sista år på gymnasiumet och jag har visst slutat skolan för jag har andra planer på G. Jag ska vara hemma med liten så länge som det går och sen söka ett extra jobb, jag är nämligen välkommen tillbaka på jobbet där jag sommarjobbade. Innan dess så ska jag ju vara mammaledig och då har man rätt till föräldrapenning, så vi kommer alltid att klara oss oavsett vad! Efter det så ska jag jobba ett tag och när jag fyller 20 år ska jag söka in på komvux och gå omvårdnadslinjen som man pluggar på i 1 och ett halvt år. Så man kan alltid ta igen sina studier, det är aldrig försent att börja plugga igen.
Dessutom om det skulle skita sig så är det så att jag har en social sekreterare sen 4 år tillbaka som kan hjälpa/hjälper mig. Det kanske inte är idealet att gå till socialen tänker ni, men eftersom att jag har varit inne i "den onda cirkeln" väldigt länge nu så har det varit helt normalt för mig och jag har fått sett socialen lite som mina föräldrar, tyvärr. Liksom vi bor inte i Afrika utan i Sverige och vi har ju den turen att dom aldrig har låtit någon människa dö av svält här. Så jag hoppas att du fick lite svar nu på dina frågor (jag såg det mer som ett påhopp lite grann) och till er alla andra så kan jag rekomendera att INTE komma med såna här frågor till en ung gravid kvinna. Självklart får man ha sina åsikter MEN ni ska veta att, det känns ganska glädjedödande när folk kommer med såna här kommentarer. Speciellt när man är jätte glad över att graviditetstestet visat positivt, då har man fullt upp med att tänka på hur man ska agera. Inte bara det, man är väldigt känslig också under graviditeten. Jag har även drabbats lite utav en mild form av graviditets deprission då jag knappt kunnat äta, fått panikångest, inte orkat ta mig upp ur sängen på dagarna nästan o.s.v. Som tur är så börjar det släppa nu tack och lov. Sen så är det lite onödigt att komma med det där nu, va? När jag har 5 veckor kvar till beräknad förlossning, finns ingen återvändo och jag kommer ALDRIG att ångra att jag behöll min lilla prins som jag älskar mest på denna jord! Hur som helst, jag tror många unga mammor och blivande förstår mig där ute hur det känns, men ni som inte förstår kan väl försöka anstränga er lite åtminstone i att sätta er in i våran situation, tack. /Jennifer.

11 otroligt underbara månader. <3

Japp, så sant som rubriken säger. Nu har jag varit tillsammans med min älskling i 11 månader, nästa månad blir fan GULD månad, hehe. Mycket som händer och jag kommer fan bli ruinerad! Först ut är det Elias kusin Isaac som fyller år, sedan kanske vi ska ha baby showern lördag den 4:e (vi får se hur det går, återkommer om det) efter det fyller svåger år, sen så är det 1 års jubileum! :) Sen så förhoppningsvis kommer lilla Valentino och så fyller svägerska år. :) Så ja, nästa månad lär väl bli rätt så fullt i kalendern.
Nu ska jag gå och ta mig ett glas cola, är jätte törstig efter en lång varm/kall dusch, haha! Förut duschade jag alltid med varmt men nu blir det lite för varmt så jag växlar alltid mellan varmt och kallt och avslutar med kallt. :)
Så ett glas kall cola med is skulle inte sitta fel nu! ;) Puss på er. <3 /Jennifer.

Vilo dags! (;

Aloha! :) Sitter i sängen och försöker smälta maten lite, jag och älskling gjorde äntligen den där nedrans kyckling woken som jag har skrivit om i 3 inlägg nu, haha! Det blev faktiskt ganska gott speciellt när jag hällde på extra sweet chili sås på, jag dör för stark mat. Fast vet inte om det är så bra att äta det nu när man har en liten bebbe i magen men 1 gång skadar nog inte .. Jag vaknade på ett väldigt konstigt (äckligt) sätt. Jag vaknade av att hela min arm var blöt och att jag låg på en stor fläck av bröstmjölk! Fy, till och med Elias vaknade av det också. Men vad ska man göra? Jag hatar att sova i BH. :/ Kanske dags att börja göra det ändå för det lär ju bli värre sen också när den riktiga mjölken rinner till eller vad man ska säga. Men men, ska vila en liten stund nu, är jätte seg sen ska jag hoppa in i duschen. :) Ha det gött! <3 /Jennifer.



Kyckling wok med glasnudlar! Smaskens. :)


Kom nyss hem ..

Vi har varit på Ica maxi och handlat lite till, till woken. Har inte gjort nånting idag för jag fick sån extrem huvudvärk, brukar ofta ha huvudvärk men inte så som idag för idag var det nästan så jag knappt tålde ljus eller ljud. Men det blev lite bättre när man kom ut en stund eller i alla fall när vi satt i bilen med ner vevade fönsterutor. :) Men den sitter fortfarande i lite grann trots 2 alvedoner så jag orkar nog faktiskt inte skriva så mycket mer, orkar inte anstränga hjärnan så jag ska nog bara kolla runt på andras bloggar istället. Om ni vet någon bra gravid blogg så är det bara att hojta till, tack! Ni får ha en bra fortsatt trevlig kväll och natt allihopa. Puss! <3 /Jennifer.

What to do today?

Bara vara hemma antar jag. Jag ska se sen om Elias storebror (han har bara storebröder och en storasyster) eller ja, en av dom har tvättat klart så jag kan gå ner till tvättstugan och boka tid. Har fortfarande lite kläder kvar till Tino som jag måste tvätta så allt är klart när han kommer! Nu känns det som att tiden går jätte segt, vill att det ska bli nästa vecka så jag kan åka till Ikea fast jag vill inte att min älskling ska börja skolan i och för sig som han gör nästa torsdag. Men men, hade bara lust att skriva ett litet inlägg nu, vaknade för typ 1 timme och 40 minuter sen och känner mig fortfarande lite seg. Men jag skriver sen i alla fall. Beso! <3 /Jennifer.

Veckans mage, 35. <3





Klockan är över 00:00, alltså ny dag och det betyder att jag går in i ny vecka. 35 fulla veckor har jag burit på den här lilla krabaten som ska vara i mammas famn om 5 veckor förhoppningsvis inte längre. :) Jag längtar så otroligt mycket, både jag och pappa är så förväntansfulla och vill bara ha dig här nu. <3


Rastlös dag, haha!

Tjingalonkan! Idag har jag varit så rastlös så det finns inte. Det första vi gjorde när jag vaknade typ var att åka och käka kina buffé till lunch i Länna. Super gott var det! :) Sen när vi kom hem så satt jag lite vid datan en stund, blev ganska pysselsugen så jag gick in på www.pandurohobby.se och bäställde hem en katalog som jag ska titta i och sen kanske välja ut lite pyssel som jag kanske ska köpa. Vill ha något att göra på dagarna sen när Elias börjar skolan och jag kanske inte orkar gå ut riktigt eller nåt så kan man sitta inne och pyssla! :) Eller när det har varit sånt dåligt väder som idag .. Alltid när det spöregnar så, så har jag ingen lust alls att gå ut men idag så var det ju som sagt en rastlös dag så då gick vi en promenix till centrum så jag kunde äta på grillen också. (Bara skräpmat idag typ) men jag åt bara en pommes frites för fick inte i mig så mycket mer. Träffade på några också där uppe som man alltid gör nästan och så handlade vi även lite på Ica för att vi hade tänkt göra kyckling wok någon dag, mums! Sen dess har jag bara suttit framför datorn, håller på skriver ner lite saker som jag ska köpa på Ikea (kanske nästa helg?) för jag får min lön nästa vecka äntligen! Jag har varit på rätt humör idag i alla fall, det känns skönt och min lilla älskling mår bra i magen. Som jag längtar efter honom, 35 dagar kvar. Låt det gå fort, please! :) Men men, ska hoppa in i duschen snart med min stora älskling, haha. Länge sen vi duschade tillsammans och bäst att passa på för sen kommer vi inte att ha tid för det. Dessutom så måste jag ha honom i duschen, haha. För att jag blir för trött för att stå så jag sätter mig ner och sen måste han hjälpa mig upp igen, haha! Men vi får se om jag kanske slänger in ett inlägg sen, det beror på hur länge jag orkar vara uppe. Annars så får ni sova så gott, puss. <3 /Jennifer.


Träffat Josefin. :)

Nu har vi nyss kollat klart på filmen, den var rätt rolig ändå och lite gullig. :) Innan så var jag ju hemma hos Josefin och gulla lite med hennes bebis! Fick även lite kläder och blöjor som inte lillan passar i längre till Valentino men såklart så glömde ju jag påsen så vi får väl mötas någon dag då jag kan få den eller nåt. Hur som helst, det var trevligt att träffa henne igen, har ju inte riktigt orkat gå ut eller nåt men nu försökte jag ta mitt feta fläsk och röra lite på mig, hihi. Jag var väl hos henne några timmar sen var det dags att gå, vi fick gå till centrum för annars skulle vi få vänta på bussen i 1 halvtimme ungefär och då fick jag rätt mycket sammandragningar när vi gick. Det är lite jobbigt för det känns som att man bara vill stanna till hela tiden typ .. Men men, ska lägga mig nu för jag somnade rätt sent, somnade 01:00 vakna 03:20 och somna om vid 04:30 och vakna sen 09:30 igen så det var inte så många timmars sömn som jag är van vid känns det som. Goodnighty! <3 /Jennifer.



Haha, måste bara tala om att magen kan ju vara bra att ha ibland i alla fall, som bord till godis skålen! ;D <3


Today.

Tjenare, nu ska jag snart laga lunch till mig och älsklingen, det blir kött med någonting. :) Egentligen har han börjat med nutrilett och han har redan gått ner 6 kg på 1 vecka! Så stolt är jag, hehe. Men ibland ersätter han lunchen med något annat, det är bra för jag tror inte att det är bra att köra med det där hela tiden.
Hur som helst, blev glad för Elias bror kom hem med en påse Non stop till mig, jippie! Gulligt av honom .. Så sen senare ikväll efter att jag har träffat Josefin med lilla Elvira så ska jag hem och så ska vi 3 kolla på film. Det får bli The terminal eftersom att vi fortfarande inte har sett den sen jag snodde med mig den hem ifrån mamma.
Det är bra, då har jag lite planer för dagen i alla fall så går det nog fortare. ;) Jag behöver ju inte åka så långt heller eftersom att vi ska ses här i Skogås .. Men men, bäst att börja med maten nu då, jag börjar bli lite rastlös också. Pusselipuss. <3 /Jennifer.

Jätte segt.

Efter att jag skrev förra inlägget så la jag mig en stund brevid Elias och kolla på flera avsnitt av Hogan knows best på MTV eller vad den nu hette? Då pang sa det bara, så blev jag jätte seg och lite halvt nere igen. Typiskt!
Men men, jag gick upp och fick i mig lite mat i alla fall. En pan pizza fick det bli och sen känner jag att jag har fått ett sånt oerhört sug efter oboy helt plötsligt från ingenstans! Det kommer mest på kvällarna och jag vill verkligen ha ett stort glas kall oboy nu men orkar inte gå ut i köket och fixa för Elias farbror med familj är här och jag har för lite kläder på mig för att gå ut så. Aja, får hålla mig ett tag till .. Sen är jag liten besviken för mina planer är halvt krashade, vi hade ju tänkt ha en baby shower om mindre än 2 veckor men fan ingen jävla lokal finns att hyra! Så istället för att vara glad och se fram emot det så får jag räkna med att det inte blir nånting alls.
Nåja, jag ska försöka att inte vara så tråkig nu! Imorgon är det måndag, då är det bara 1 vecka kvar tills jag ska till MVC igen och så ska jag även på soc möte och träffa min nya social handläggare. Det är så "komiskt" att man kan få en ny social handläggare bara sådär och att man själv ska få behöva ringa till dom för att få reda på det .. Förstår mig inte på dom ibland. Hoppas att den nya är bra då åtminstone! Nej, nu börjar jag bli riktigt kissnödig så måste nog ta på mig nånting i alla fall och gå på toaletten innan det händer en olycka, hehe. ;) Just kidding, men det här får bli mitt inlägg för idag mina damer och herrar. Puss på er! <3 /Jennifer.



Åh, det vattnas i min mun när jag tänker på denna goding!

(Bilden är googlad)


Vaknat på rätt sida.

Godmorgon! Inatt har jag sovit som en stock, jätte skönt var det! Somnade kanske runt 01:00 någon gång och sov ända till 11:00, sen blev jag väckt av en liten gullig pojkvän som pussade och kramade mig. Känner mig jätte utvilad nu så jag gick upp och stekte ägg som jag åt på 2 rostade mackor med ett glas oboy till. :) Länge sen jag åt sån god frukost känns det som, eller länge sen jag tyckte det var gott med frukost. Hittils så har jag vaknat på rätt sida i alla fall och hoppas det håller i sig. Skriver lite senare, bye. <3 /Jennifer.

Snälla, låt det inte bli värre ..

Hejsan, sitter i köket just nu och väntar på att älsklingen ska komma hem. Men han lär väl inte komma hem än på ett tag .. Kul att han är ute och roar sig ändå. :) Men jag saknar honom, har nog blivit lite för van med hans närhet. Fick en liten ångest attack tidigare idag, grät ganska mycket och länge, blev illamående också så jag spydde. Men det kändes bättre efter det på något sätt, som om att jag tömt ur mig riktigt ordentligt så vi får se hur jag mår fram tills vidare. Men jag orkade ändå inte hänga med till The voice och det var väl tur det för nu börjar dom här himla förvärkarna komma tillbaka igen! Än så länge så gör det inte lika ont och jag hoppas inte att det blir värre. Kommer jag ha såhär i 5 veckor till eller? Usch usch, säger jag då bara. Aja, ska nog byta lakan i sängen nu tänkte jag och kanske lägga mig en stund eller göra något annat. Måste skriva en påminnelse till mig själv här också: GLÖM INTE SKICKA MODERSKAPS INTYGET TILL FÖRSÄKRINGSKASSAN! :) , så hoppas det hjälper. Så jag inte glömmer, hihi. Godnatt alla, puss och kram. <3 /Jennifer.

Kom nu, nu, nu!

Eller inte riktigt ännu, vill ju såklart att du ska växa lite till så det kommer ut en frisk liten pojke. Men jag vill ändå ha dig här hos mig nu så mamma bara kan pussa, krama och titta på dig. Så mamma kan hålla om dig och du får känna dig trygg i min famn. Pappa likaså, du kommer att få en underbar pappa! Vi längtar så mycket efter dig lilla Valentino. Men nu är det bara 38 dagar kvar tills det är tänkt att du ska komma, blir så glad för varje dag som går för då vet jag att du är nära. Tills vidare är det bara att vänta och längta!
Hur som helst, idag blir det ännu en till "sitta-och-ruttna-i-rummet-dag" men jag har bara mig själv att skylla som sagt. Men har blivit lite orolig att vara så "aktiv" under dagen efter igår natt när jag fick så himla ont. Inatt har jag kunnat sova lite bättre i alla fall, jag fick lite ont igår kväll när jag satt vid datorn så jag var tvungen att stänga av och lägga mig en stund och då gick det över som tur var. Idag har jag tvingat iväg min älskling till The voice, för jag vill inte att han ska sitta inne med mig och må dåligt! Jag skulle hemskt gärna vilja följa med men jag känner att jag har verkligen ingen ork ..  Jaja, får väl hitta på något sen när man får lite ensam tid. Kommer nog antagligen skriva ett inlägg till sen senare. Puss puss. <3 /Jennifer.

Ja, texten säger väl allt? :)



Tack! <3


Tack Sophie för att du fixade min header så den blev mycket finare! :) <3


Stjärntecken! :)

Vi har pratat lite om det här med stjärntecken och vi har kommit fram till att Valentino kommer antingen att bli jungfru eller våg, själv är hans mamma vädur och hans pappa fiskarna. Vi får väl se, om han föds mellan 23 augusti - 22 september så blir han jungfru precis som sin farbror eller föds han mellan 23 september - 22 oktober så blir han våg som sin faster och morfar. ;) Här får ni veta lite mer om dom två olika horoskopen. Puss! <3 /Jennifer.

Jungfru, 23 augusti - 22 september.
Planet:
Merkurius.
Element: Jord.
Uppdrag: Att meddela - på ett materiellt, hemlighetsfullt, tankfullt och strategiskt sätt.
Egenskaper: Sedesam, blyg, omsorgsfull, pålitlig, praktisk, plikttrogen, intelligent, kritisk, ängslig, sträng, perfektionist och återhållsam.
Liten sammanfattning: Jungfrun är mycket talförd och tycker om att diskutera om sina ideér. De är väldigt enkla människor och tycker om att ha ordning och reda omkring sig.

Vågen, 23 september - 22 oktober.
Planet:
Venus.
Element: Luft.
Uppdrag: Att leda - på ett intellektuellt, aggressivt, dynamiskt och idealiskt sätt.
Egenskaper: Diplomatisk, romantisk, charmerande, tillgänglig, sällskaplig, idealistisk, fredälskande, obeslutsam, ombytlig, lättlurad, lättpåverkad, flirtig och nöjeslysten.
Liten sammanfattning: Vågen behöver en harmonisk miljö, utan stress och tjafs för att kunna vara lyckliga. Ibland ger dom vika för att slippa konflikter. Vågen tycker inte om att vara ensam och vill gärna ha någon att dela livet med. Dom är romantiska och vill gärna känna sig älskade.

 


För jävlig natt!

Morsning, hoppas att ni har sovit gott! För det har nämligen inte jag gjort .. :/ Somnade kanske vid 00:00 men vaknade upp 45 minuter senare av att jag hade så sjukt smärtsamma förvärkar/sammandragningar att jag trodde jag skulle börja böla. Jag visste inte heller hur jag skulle ligga för att det skulle gå över och jag kunde inte väcka Elias heller för jag var samtidigt helt nyvaken och jätte trött. Men efter 30 minuters kämpande med förvärkar som kom fram och tillbaka så gick det ner lite och jag kunde somna om men det var verkligen inte en skön känsla. Dessutom tog värmen död på mig så jag har legat och svettats hela natten och vaknat lite då och då. :/ Men en positiv grej är i alla fall att jag har fått sluppit gå upp på toaletten nånting ändå. Jag förstår inte hur jag ska klara av en förlossning utan smärtlindring när jag hade så ont inatt, haha. Men eftersom att jag inte vet så mycket om förvärkar o.s.v. så kollade jag upp det och hittade en bra sida med fakta om det. Här är några frågor som jag bland annat hade som kan vara bra att få svar på om man inte orkar vänta tills nästa MVC besök. ;) (Men det kan ju vara bra att fråga sin barnmorska ändå för att vara på den säkra sidan) Puss! <3 7Jennifer.

Vad är förvärkar?
Svar:
Förvärkarna/sammandragningarna kan ses som livmoderns träningsprogram innan förlossningen - livmodern hårdnar och blir hård som en boll. Förvärkarna brukar märkas från ca vecka 30 men det är väldigt individuellt, i början är de oftast oregelbundna.

Känner alla förvärkar/sammandragningar?
Svar:
Nej, faktiskt inte. Det finns många kvinnor som aldrig känner av förvärkar/sammandragningar utan går direkt in på födslovärkarna. Det finns även de kvinnor som har väldigt milda förvärkar/sammandragningar och som därför knappt känner av dom.
Om man har få eller inga förvärkar/samandragningar så innebär det inte att förlossningen kommer att bli segare eller svårare. Vi är bara olika och det är inget att oroa sig för.

Hur känns förvärkar/sammandragningar?
Svar:
Det är svårt att beskriva generellt hur förvärkar/sammandragningar känns. För mig kändes det som molande mensvärk samtidigt som livmodern blev hård som en fotboll. Jag tyckte att det var obehagligt men det gjorde inte ont. Förvärkarna/sammandragningarna höll i ett allt från en till ett par minuter.

Mina förvärkar/sammandragningar gör ont!
Svar:
Smärtsamma förvärkar/sammandragningar är i och för sig inte något farligt. Men de är ändå en signal på att något inte är bra. Kanske handlar det om alltför stor belastning, att du är överansträngd eller stressad. Det bästa sättet att motverka besvären med smärtsamma sammandragningar är att ta det lugnt. Korta ner arbetsdagen, se till att bli sjukskriven och vila mycket.
Om du har mycket kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen med tanke på för tidig förlossning. I vanliga fall brukar inte sammandragningar påverka livmoderhalsen, men om den av någon anledning är försvagad kan det hända att den öppnar sig i förtid.
Om du känner dig orolig kan du alltid ringa din barnmorska och/eller förlossningen.

Hur vet man om det är förvärkar eller riktiga värkar?
Svar:
Ibland kan man få så kraftiga förvärkar att man tror att det är förlossningsvärkar, men värkar som försvinner när man reser sig upp är i regel förvärkar. Man kan också prova att ta en dusch eller göra något annat avslappnande - går värken över är det antagligen bara förvärkar. Regelbundna förvärkar kan dock vara ett tecken på att förlossningen är nära. Om du är orolig kontakta din BM alternativt förlossningen.

Källa: www.niomanader.se

 


My whole life has changed since you came in. <3




Här hade man redan lagt på sig några kilon trots att jag bara var runt vecka 20 nånting. :)
Tänk, då var det mer än hela 4 månader kvar och nu är det snart bara 1 månad kvar! Längtar så fruktansvärt mycket och jag är glad att jag har haft Elias med mig hela vägen och att jag kommer fortsätta ha det efter livet ut! :) I love you honey. <3


Älskade Stockholmia!

Hej darlings! Nu är man hemma (eller kom hem för 2 timmar sen), det har varit en mysig dag med Malin på stan idag men en varm sådan också. Vi började med att käka på Burger king, smarrigt! När vi var där så kom några av Malins kompisar och hälsade, bland annat en av dom som ska bli gudmor till lilla Leah. :) Sen stötte vi även på Arsany som också skulle käka. Eftet att vi hade ätit så gick vi mot Kungsträdgården och vi blev sugna på glass till efterätt. Åt pistage glass och det var evigheter sen jag åt det, otroligt gott! Vi gick runt och tittade lite där, satte oss vid fontänen bakom stora scen och kolla på alla folk som gick förbi samtidigt som vi babbla en massa skit, hehe. När vi hade varit där ett tag och vi kände att det var dags att börja röra oss så gick vi mot H&M för Malin skulle köpa lite hygienisar (shampoo och balsam) och sen en sväng förbi Hemköp för att handla lite mat. Sen var det dags att säga goodbye och jag tog tunnelbanan raka vägen mot Farsta centrum och sen bussen där ifrån till Skogås. Undra vad man ska hitta på nu då? Har lite ont i huvudet IGEN. :/ Ska nog ta 2 alvedoner och ett glas vatten snart och hoppas på att det går över i alla fall .. Uppdaterar senare om jag orkar. :) Puss! <3 /Jennifer.


Jag vill bara ..

.. gräva ner mig i ett hål och sova i 6 veckor tills lillen kommer! Är trött på det här, sammandragningarna blir bara värre och det strålar upp i ryggen och ner i benen. :/ Jag saknar min lilla pappa också, även fast han kan vara jobbig ibland så är han ändå världens bästa som jag alltid kan prata med! Önskar jag kunde spendera mer tid med honom, men ska åka och hälsa på honom nästa vecka. Det kanske blir sista eller näst sista gången som jag orkar åka upp till honom innan Valentino kommer. Men nu har jag inte träffat han på ett tag så det är banne mig dags nu! Imorgon ska jag åka och träffa Malin igen, det ska bli kul. :) Vi ska träffas i stan igen och kanske gå en sväng förbi kungsan om vi inte har annat för oss. Då får man lite annat att tänka på i alla fall, det gäller bara att orka ta sig iväg, det är nog det som är det jobbiga tror jag .. Men aja, jag slänger nog in ett inlägg innan jag somnar som säkert kommer bli sent inatt. Men jag känner att jag har brist på grejer att skriva om? Vad tycker ni att jag ska skriva om? Min vardag är ju inte så speciellt rolig, den är bara grå just nu. Jaja, jag får väl tänka ut nåt kul! Bye bye. <3 /Jennifer.

Veckans mage, 34. <3



Här kommer bilder på denna veckas mage som snart kommer vara borta förhoppningsvis! :) <3


Ont i huvudet. :/

Goodmorning! Vakna med sprängande huvudvärk idag .. Så idag ska jag bara vara hemma och vila, ska nog försöka städa lite sen också. Går in i vecka 34 idag, det betyder alltså att det är 6 veckor kvar tills det satta datumet. :) Får se om lilla prinsen anländer den 21 september? När tror ni att han kommer? Många tror att han kommer komma lite innan beräknat, vi får väl se. ;) Lägger in bilder på "lilla" magen sen i alla fall. Puss! <3 /Jennifer.

Väldigt sen uppdatering ..

.. men vad gör det? :) Kom hem för kanske en halv timme sen ungefär, det första jag gjorde var att springa på toaletten när jag kom innan för dörren. Jag och älsklingen har ju varit på bio och såg Karate kid, otroligt grymt bra film måste jag nog säga. I början tyckte jag att den var lite seg men sen var den jätte rolig och man blev lite rörd också. Men alla applåderade och skrattade och ja, det var bra stämning helt enkelt. Innan vi gick till bion så var jag och älskling i Kungsträdgården med Isaac och kolla på när våra kära vänner uppträdde. ;) Trodde vi skulle stöta på många som vi kände men icke sa Nicke. Ung 08 festivalen och The voice konserten verkar vara ganska ute just nu i alla fall för dom i våran ålder men vi åkte i alla fall dit för att se dom uppträda. Det har varit en bra dag i alla fall och det var skönt att få lite mys pys tid med min käraste! Det blev inte så värst många bilder, tyvärr. :/ Hade fullt upp med annat, men nu ska jag nog lägga mig tror jag. Idag har jag verkligen haft ont, lille plutten i magen har tagit så stor plats så det känns som om jag var påväg att gå sönder. Revbenen tröcks
upp, kissblåsan ner, lungorna bakåt och skinnet ut. Kändes som om jag var påväg att spricka helt seriöst och så får jag alltid sammandragningar när jag har varit "aktiv" under dagen. Sen så märkte jag imorse efter att jag hade duschat att dom första bristningarna börjar smyga sig fram nu på magen så älsklingen ska smörja in min mage nu innan vi lägger oss, det sägs att det ska förebygga bristningar men jag tror inte det så mycket men det kan ändå vara skönt med lite massage. ;) Jaja, godnatt alla! <3 /Jennifer.




Puss på min fina älskling!



Jag, ful som stryk. (Sminka mig för första gången på väldigt läääänge och inte blev jag mycket vackrare för det men whatever!) Kan också meddela att det var första gången jag använde jeans på flera månader, aldrig mer igen .. Obekvämt men jävligt snyggt.



Kusin Isaac. :)



Hela Vägen ut på scen. ;)





Eftersom att jag inte kunde filma denna gång så kan jag lägga ut en av låtarna istället. :)


Längtar till imorgon! :)

"Sho bre" (: Idag vaknade jag och älskling vid 09:00 trots att vi somna 02:00. :/ Så är rätt trött nu men det är bara bra för då kanske jag somnar lite tidigare inatt i alla fall. När vi vaknade så var det bara upp på toa på med kläderna och sen ut, för Elias skulle nämligen springa runt fotbollsplanen några varv så jag följde med för att ta tid och som sällskap. När vi kom hem igen så gick han in i duschen snabbt och så åkte vi direkt efter med Elias bror och pappa till stan för att hämta ut biobiljetter sen drog vi till Handen för att handla på Ica maxi efter det. Sen så kom vi bara hem och har varit hemma sen dess, eller vi gick ut en snabbis också för att ta lite luft men det är typ allt. Imorgon blir det kul i alla fall, imorgon blir det en hel dag på stan! Tror att jag kanske ska träffa en tjejkompis imorgon och fika eller äta men vi får se om hon svarar sen ikväll .. Sen efter det så ska ju jag och älskling vara i Kungsträdgården 18:00 för hela Vägen ut ska uppträda! ;D Vi lär nog vara där i 2 timmar i åtminstone för sen börjar ju filmen 21:00. Det ska bli mysigt, länge sen jag var på bio med älskling själv och som sagt, bäst att passa på nu för det lär nog bli sista gången det på ett bra tag. Fixade aldrig naglarna igår så jag ska göra det nu istället tror jag. Imorgon uppdaterar jag med bilder och så. :) Puss på er alla! <3 /Jennifer.

I väntan på dig .. <3


Svar på frågestunden, 1.

www.rtards.blogg.se
Kommer ni vilja skaffa ett syskon till Valentino sen senare i framtiden? I så fall på en gång eller om ett par år? :)
Svar:
Ja, självklart planerar vi att skaffa syskon till honom. Men vi har sagt att inom om högst 5 år så vill vi ha ett barn till men det beror också på hur vi bor och har det för övrigt, men vi vill i alla fall bilda en lagom stor familj. ;)

Becca:
Vad har du tänkt att din son ska heta?
Svar:
Hans fullständiga namn kommer att bli Juan Valentino Perez Palma förhoppningsvis. :)


www.prinsessanmikkiz.blogg.se
:
Hur känns allting nu när barnet blivit stort i magen?
Svar:
Det känns verkligen fantastiskt nu när han har blivit så stor, man kan verkligen känna hans små fötter, huvud, händer, rumpa o.s.v. stöta emot magen när han vrider och vänder på sig eller när han sparkar.


www.prinsessanmikkiz.blogg.se:
Har du ont i kroppen och har du humörsvängningar?
Svar:
Jag har börjat få ganska mycket sammandragningar/förvärkar och då känns det ju lite ont eller obehagligt i magen och sen kan jag lätt få ont i ryggen om jag sitter för länge eller så men annars har jag inte så ont i resten utav kroppen just nu. Jag har nog lite humörsvängningar, jag kan bli lätt ledsen och irreterad och tyvärr är det ju Elias som drabbas i första hand men jag antar för att det är att jag känner mig så trygg hos honom.


www.prinsessanmikkiz.blogg.se
:
Hur känns det nu när det har gått så pass långt? Du måste skriva sen hur det var att föda och hur det känns efter, all lycka till dig gumman! :) <3
Svar:
Det börjar kännas att man har varit gravid väldigt länge nu och nu är det bara att gå och vänta på att han ska växa lite till och sen ut, men det börjar bli jobbigt. Det är ingen fröjd kan jag tala om! Man går runt och känner sig som en lat, egoistisk, gigantisk flodhäst, haha. Tur är väl det att man får nånting fint för det sen. Absolut ska jag försöka skriva så mycket jag kommer ihåg och kan om förlossningen efteråt och det kommer säkert bli många bilder sen på lilla prinsen. Tack vännen och tack för dina frågor. :) <3


www.hannahlinneaborell.blogg.se:
Hur känns det att bli mamma nu då? :)
Svar:
Det känns underbart och helt otroligt att bli mamma, men ändå lite nervöst. Det blir ju ett jätte jätte stort ansvar man kommer att få ta, skönt att jag inte är helt ensam och jag tror det kommer gå super bra ändå.


www.soulsisterr.blogg.se:
Hur gammal är du?
Svar
Jag är 17 år och fyller 18 i mars.


Anonym:
Hur reagerade dina vänner och familj när du blev gravid?
Svar:
Dom flesta vännerna reagerade ganska negativt och dömde oss ganska mycket om att vi inte skulle klara det med tanke på att vi inte har inkomst, bostad o.s.v. Men sen så var det självklart några stycken som blev jätte glada för våran skull och som sa grattis, det behövdes verkligen för det är inte kul att få höra det första man hör massa negativa saker när man är glad liksom. Min mamma var nästan den ända som reagera lite negativt inom familjen, men så pratade hon med min kontaktperson i telefon och hon lugnade ner henne och nu tror jag att hon har tagit det ganska bra annars skulle hon nog inte ha köpt grejer till sitt blivande barnbarn. :)


Anonym:
Tror du att du och Elias hade varit tillsammans nu om ni inte skulle ha barn tillsammans?
Svar:
Ja, det tror jag absolut. Men jag tror inte att vi hade bott tillsammans och jag tror att vi hade gjort mer saker som att kanske festa, vara ute mer och vart mer sociala med andra. Nu lever vi ju ett ganska lugnt och sansat liv.




Anonym:
Har du fått några cravings?
Svar:
Nej faktiskt ingenting speciellt sådär, bara det att jag vill ha mer salt och surt än sött. I början så var jag tvungen att ha en burk oliver en dag men det var bara en engångsgrej och sen en annan gång ville jag ha en burk tonfisk sådär ett måste men annars har jag velat ha t.ex äpplen med salt, citron med salt eller gurka med salt, hehe. :)



Anonym:
Har du några vänner i din ålder som du brukar umgås med som också är gravida?
Svar:
Jag har en vän som ska få barn strax efter mig, det är bara någon vecka emellan ungefär. Henne har jag nyligen lärt känna så vi har kanske inte hunnit träffas så mycket men jag hoppas på att det blir mer! :) Annars vet jag bara 2 stycken som redan har fått barn för 6 månader sen som jag pratar lite med då och då, men nu förtiden umgås jag knappt med någon tråkigt nog men man orkar inte springa omkring så mycket. :/



Anonym:
Vad var det första "bebissaken" som du köpte?
Svar:
Hm? Oj, det kommer jag nog inte riktigt ihåg .. Tror det var en grå velour dress från H&M och så köpte jag andra kläder också men det var den jag fastna för först och den ska jag även ta med till BB. :)


Anonym:
Vad har du för förväntningar angående förlossningen? Hur tror du att det kommer att vara/kännas?
Svar:
Jag känner på mig att det kommer gå ganska snabbt och enkelt ändå eller jag hoppas det i alla fall! Sen så vill jag ju helst föda utan någon smärtlindring alls och då lär jag väl antagligen få känna på smärta, haha.


Anonym:
Var Valentino planerad? (By the way så tycker jag att ni har valt ett jättefint namn)
Svar:
På sätt och vis var han nog lite planerad från min sida måste jag erkänna, ända sedan jag gjorde aborten så har det känts som om något har saknats i mitt liv. :/ Så jag la ju av med p-pillerna eller jag glömde ta ett och istället för att bara ta den på en gång så sköt jag upp det hela tiden. Tack så mycket! :) <3


Anonym:
Hur kommer du bli som mamma? Hur tror du Elias kommer bli som pappa?
Svar:
Eftersom att jag alltid har haft skilda föräldrar så har jag fått 2 olika uppfostran och jag tror att jag kommer gå mer efter min pappas sätt att uppfostra, genom att prata med mitt barn. Jag vill att han ska kunna säga allting till mig och vara ärlig vilket jag alltid har varit mot min pappa så jag tror inte att det hjälper att skälla ut barn när dom gjort nånting dumt för då kommer han inte våga komma till mig nästan gång han har gjort något eller så. Jag tror att Elias kommer bli en väldigt bra pappa, både lekfull (han gillar ju sport) och att han ändå kommer sätta gränser.


Anonym:
Hur många barn vill du ha?
Svar:
Jag skulle nog helst vilja ha max 3 barn, det är varken för lite eller för mycket tycker jag men skulle vi få ett barn till så skulle jag inte ta bort det.


Anonym:
Berätta 3 saker vi inte vet om dig, beskriv dig själv med 3 ord. :)
Svar: Okej, jag ska försöka göra mitt bästa. Hm? 3 saker .. Nej, förlåt men jag kommer faktiskt inte på något som ni inte vet om mig riktigt. Det beror på om ni vill veta om min barndom, om mig idag eller något annat. Men jag skulle nog beskriva mig själv som för det mesta positiv (inte i mitt gravida tillstånd då), den "oskyldige" (a) och långsint (svårt att förlåta folk).


www.rtards.blogg.se

Hur går det med Elias? ;)
Svar: Jo, tack det går jätte bra! ;D


www.empaans.blogg.se:
Kom graviditeten som en chock för dig eller planerade ni barnet? :)
Svar:
Som en annan frågade (se ovan) så var han på sätt och vis lite planerad från min sida, men jag blev ändå chockad och väldigt glad när jag såg dom positiva testerna och det var många känslor på en gång som kom då.


www.ffriidaa.bloggplatsen.se:
Det bästa du vet?
Svar:
Min pojkvän och min son i förstås. ;) Men också min familj (då och då i alla fall) men det bästa jag vet annars är väl att baka, laga mat, pyssla, bada m.m. ;D


www.ffriidaa.bloggplatsen.se:
Det sämsta du vet?
Svar: Falska människor, krig och konflikter antar jag.



www.ffriidaa.bloggplatsen.se:
Det läskigaste du vet?
Svar:
ORMAR och höga höjder, det är ett under att jag våga ge mig upp i fritt fall, aldrig mer säger jag bara .. Har även lite fobi för att åka hiss ensam.


www.ffriidaa.bloggplatsen.se:
Hur många barn vill du ha och vad ska barnet heta?
Svar:
För mig räcker det med max 3 barn tror jag, men skulle det bli en till så gör det inget och våran lilla pojke som kommer nu ska heta Juan Valentino Perez Palma. (Juan är en tradition i Elias släkt att först födda sonen ska heta Juan och nånting, vi är inte tvungna att döpa honom till det men vi tyckte att det lät fint, men hans tilltals namn blir bara Valentino)


Anonym:
Vad har varit det jobbigaste med graviditeten så här långt?
Svar:
Det jobbigaste med graviditeten såhär långt måste jag nog säga är den eviga väntan och sedan värmen som tar kål på en, som värst när det var 30+ grader ute men man blir varm oavsett vad men eftersom att jag har haft ganska tur så har jag ändå haft en rätt så skön graviditet för övrigt, jag mådde inte så illa i början bara ibland men jag spydde inte mycket och jag hade lite problem med foglossning där ett tag och då kunde jag knappt komma upp ur sängen men det har gått över nu. :)


Pame:
Ska du döpa din son? Vilka blir gudmor och gudfader? :)
Svar:
Jag tror att vi ska döpa honom i kyrkan i alla fall, vi har inte pratat så jätte mycket om det där. Men vi vill att den som ska bli gudmor eller gudfar ska vara pålitlig och ändå stå oss nära. Men vi tänkte att kanske min svägerska ska få bli gudmor åt honom. :) Men det får vi prata mer om sen när det blir dags.



www.singingmom.blogg.se:
Kommer Tino börja på dagis? Om han ska det , hur gammal kommer han vara då?
Svar:
Ja, vi vill gärna skola in honom på dagis men jag kommer att vara hemma med honom så långt det går medans Elias går ut gymnasiet. Jag vill helst att han ska var lite mer än 1 år gammal, allra helst att han ska kunna prata också och kunna förklara om någon har varit dum mot honom eller så. Men kanske när han är 1 och ett halvt år gammal, då hinner jag jobba lite extra innan jag börjar plugga igen också.



www.mijm.blogg.se:
Gumman, är det inte läskigt? Känner du dig inte för ung? Inte för att det spelar någon roll för jag vet att du ändå kommer bli en perfekt mami, grattis igen! <3
Svar:
Vilket undrar du om det ska bli läskigt? Jag är inte rädd för själva förlossningen men att bli mamma kan ju kännas lite nervöst, från och med nu kan jag ju aldrig mer ta mig själv i första hand. Sen så är jag lite rädd att det ska hända Valentino nånting både under och efter förlossningen. I min värld finns det inget som heter för ung eller för gammal, oavsett ålder så tror jag att man aldrig är redo att bli mamma om det är första gången. För jag tror inte att en 30-åring t.ex har mer erfarenheter än mig om hon inte fött barn tidigare, det är nog lika för alla. Andra sidan har ju jag alltid också legat lite "steget före" om man säger så .. Började festa i tidig ålder så det där livet är ju last last year för mig och när man blir mamma så mognar man ännu mer under tiden också. Tack så mycket! :)

 


Digitalkamera säljes!

Någon som har lust att köpa en svart Samsung ST45 med 12,2 mega pixel för 1000:- ? Är som ny och har använts vid ca 2 tillfällen. Andledningen till att vi vill sälja den är för att jag redan har en digitalkamera som jag tar med vid alla speciella tillfällen som vi delar på och då är det lite onödigt att ha 2 stycken, kommentera om ni är intresserade så kan vi prata mer om det. Laddare, minneskort, sladd och kvitto kommer med. (Kostade 1700:- innan) Puss! <3 /Jennifer.



Så ser den ut ..





Dessa bilder är tagna med digitalkameran, blir ändå bra bilder? ;) (Bilden ovan, tidigt i graviditeten)


Frågestund.

Hej alla godingar, nu är det dags för en liten frågestund. Hade en i min gamla blogg och vill ha en i den här också. :) Så ni får 24 timmar på er att ställa vilken fråga ni vill så ska jag se om jag kan besvara dom imorgon, puss! <3 /Jennifer.

Söndag.

Har inte kunnat uppdatera förens nu p.g.a. åskvädret igår som som sabbade hela internet. :/ Men nu har det äntligen fixat sig! :) Jag och älsklingen lyckades inte så bra med att försöka lägga oss tidigt inatt, vi somna runt 02:00 i alla fall för vi låg uppe och kolla på Vinterviken fast vi kom upp vid 10:00 ungefär så det är ju bra, började med lunchen nästan direkt då, så vi åt väl någon timme efter sådär. Gott blev det ändå! Efter det gick vi och la oss igen, kände mig lite små seg så jag somna och sov i typ 2 timmar sen när jag vakna så var jag hungrig igen så vi käkade lite till och nu sitter jag här, det är praktiskt taget det jag har gjort på hela dagen. Som en söndag ska vara tycker jag, fast nu är alla dagar som söndagar för mig, hehe. Men på tisdag har vi lite att göra, dels kanske jag ska träffa en gammal tjejkompis som jag inte har träffat på sjuuuuukt länge nu sen så efter det kanske vi drar till kungsan för att kolla på när några av våra vänner ska rappa på ung 08. (; Efter det så har jag och älskling reserverat biobiljetter till 21:00 för att gå och kolla på Karate kid som han har velat se länge nu. Ända sen innan sommaren tjata han om den också, hihi. Så ja, det får väl bli den då och det lär nog vara den sista filmen som jag kommer orka att gå och se på för jag får så himla ont i ryggen när jag sitter i samma ställning för länge och värre lär det ju bli ju mer bebis magen växer. Min son måste ju bli stor och stark, haha! Men barnmorskan säger att det kommer att bli en alldeles lagom perfekt bebis och det är ju skönt att höra, jag har ingen lust att han fastnar på vägen ut. Men hon sa också att nästan alla får ju bebisar som är anpassade efter sitt bäcken om man inte har för trångt bäcken som min mamma tyvärr har, så hon har fått göra kejsarsnitt 4 gånger. :/ Men ännu är jag icke nervös inför förlossningen som tur är men jag blir nog det när det väl är dags .. Men men, jag funderar på om jag ska fixa mina naglar? :) Det var ett tag sen nu, klippa, fila, måla o.s.v. Har inte orkat med mig själv riktigt så jag ska nog göra det eller så kanske jag gör det imorgon så man är fin fin tills på tisdag. ;D Jag och älskling ska nog äta på min favorit också nämligen Taco bar, jippie! Men ni får sköta om er så mycket för jag orkar inte skriva så mycket mer just nu, puss puss. <3 /Jennifer.

I just wanna be happy. :/

Hej, kom nyss hem från centrum .. Det blev ingen handling för Elias hade bett sin mamma att köpa grejer till oss när jag stod i duschen. :/ Jag som hade sett fram emot att gå upp och handla lite o.s.v. men men, det kanske bara var bra med tanke på vädret. Men idag hade jag ingen lust alls att sitta inne hela dagen oavsett vad så det blev en sväng upp till centrum i alla fall, för dom hade ändå glömt köpa svartpeppar och svartpeppar är nästan ett MÅSTE i min matlagning. Sen så passade jag på att köpa lite godis "super sura" men dom var inte så sura som jag trodde, hehe. Dom var ungefär bara sådär halvt sura som jag är just idag eller varje dag. :/ Usch, känner mig inte alls trevlig mot någon längre och jag blir aldrig nöjd med något, jag går bara runt och är deppad och minsta lilla som händer så gråter jag floder. Vad ska jag ta mig till? Jag orkar inte må såhär, jag är ju gravid är det inte meningen att man ska må bra och vara lycklig då? Finns så mycket annat jag skulle kunna lägga energi på och ta tag i allting som jag stör mig på istället för att gå runt och vara ledsen och sen inte ha några krafter alls till att ta tag i något i slutändan. Det är bara Elias och Valentino som gör mig lycklig och jag hoppas att jag kommer bli ännu lyckligare när jag väl får honom i min famn. Jag ska fortsätta att äta min sura godisar nu och idag ska jag försöka lägga mig lite tidigare än dom senaste nätterna. Ha det så bra. <3 /Jennifer.

Usch och fy för sammandragningar. :/

Godmorgon eller ska jag kanske säga god eftermiddag? Njae kanske inte riktigt ännu .. Nåja, jag och älskling vaknade rätt så sent idag igen eller 11:30 känns ganska sent, vi har på nåt sätt lyckats vända på dygnet lite grann. Jag har fortfarande inte gått upp än och ätit, dels för att det var så mycket folk här hemma så ville inte gå upp helt nyvaken liksom och dels för att jag hade lite huvudvärk och sammandragningar nu såhär på morgonen. Vilket underbart sätt att vakna upp på! Eller inte .. Men det har i alla fall gått över nu så jag ska nog ta mig upp efter detta inlägg och sen ska jag duscha för jag och älsklingen ska gå och handla för vi ska göra korvstroganoff med ris imorgon. :) Det är dagens planer hittils vad jag vet sen kanske vi hittar på något annat också fast det är rätt så dåligt väder så vi får väl la se. Aja, en kort uppdatering får det bli för min mage kurrar nu. Vi höres lite senare, puss och kram. <3 /Jennifer.


Jag älskar dig. <3


Våran son har stort huvud. (:

Juste, jag glömde nämna i förra inlägget att den här gången fick ju jag känna på Tinos huvud. :) Det var väldigt häftigt faktiskt och oj så stort huvud han har och oj så han rörde på sig när mamma fick känna, haha. Jag var bara tvungen att berätta det, nu ska jag fortsätta att äta djungelvrål, dricka coca cola och spela www.gosupermodel.com, jag kan verkligen vara ett litet barn själv ibland fast jag snart ska få barn, hahaha! Men men, vad ska man göra när man har tråkigt? :) Puss på er. <3 /Jennifer.

Nyss varit hos barnmorskan ..

Hej hej, vi kom precis hem från MVC. Det gick super bra som vanligt och lilla Valentino mår prima och det är det som är huvudsaken! Han blir alltid lite kinkig när barnmorskan ska komma och hålla på att lyssna på hjärtat, då vrider och vänder han på sig och försöker vara så hemlig som det bara går, hehe. :) Lilla busungen! Men hans hjärta slog 148 slag i minuten ungefär så det är ju bra, mitt blodtryck var något lägre också denna gång men hon sa att det brukar gå ner ett tag och sen stiger det till normalt igen. Jag har inte gått upp nånting sedan sist jag var där, ligger fortfarande på 80 kg, alltså 10 kg har jag gått upp allt som allt. Jag slapp där emot at bli stucken idag, visst det är inte så farligt att bli stucken i fingret (jag kommer ju vara med om värre) men det är ändå lite obehagligt sådär. Så kontrollen gick bra idag i alla fall och jag är extra trött idag, somna kanske vid 02:00 tiden inatt och det kändes lite väl sent så nu är jag trött, så ska bara vila framför datan eller kanske ta en tupplur sen vi får se. Men jag skriver lite senare, hejdå. <3 /Jennifer.

Den här dagen gick snabbt ..

Shululu! :) Hela dagen har bara flygit förbi känns det som. Gick upp vid 10:00 ungefär och började tvätta det första jag gjorde, så nu har både jag, min man och min lilla pojke rena kläder! :) Sen när jag var klar så var det bara direkt in i duschen för att dra till Haninge. När vi kom hem till kusinen så gjorde han jätte god pannbiff med potatis och bearnise sås (hur det nu stavas?) efter en efterlängtad middag så glodde vi på en film som faktiskt var väldigt bra Death sentence hette den, lite läskig men samtidigt spännande och lite sorglig. Efter det så gick vi ut och tog lite frisk luft och gick in och snacka vid köksbordet tills svärfar kom och hämta oss så slapp vi ta bussen hem. Skönt och nu ska jag bara chilla en stund framför datan, gå och lägga mig om en stund för vi ska till barnmorskan imorgon. Hoppas ni har haft det bra och mår toppen! Puss på er. <3 /Jennifer.

Veckans mage, 33. <3





Känns som om att det var igår jag gick in i vecka 32 och nu har jag äntligen gått in i vecka 33! :) Så länge jag inte försöker tänka på det så mycket så går tiden fortare .. Snart kommer han! <3


Suverän tisdag.

Hejsan, kom hem för några timmar sen .. Det var skönt att få komma iväg lite och träffa mina syskon, mamma, min styvpappas föräldrar och min styvpappa till sist. Vi gick en liten promenad för småttingarna ville gå till en linbana i Farsta strand men min lillebror ville ta med sig sin radiostyrda motorbåt också och köra med i sjön, smart som han är så kör han in den i vassen så att den fastnar så att mamma fick kriga för att försöka få bort den där ifrån, samtidigt så säger min "styvfarmor" till mig att, det är det här du har framför dig haha du kommer att få vara med om mycket och det är vid såna tillfällen man inser att wow, jag ska verkligen bli mamma och kommer vara det i resten av mitt liv. Men det ska bli så underbart ändå, jag bara längtar och ser fram emot det. Hur som helst, när vi väl kom hem igen så hoppa dom små studsmatta en stund och jag snackade lite med mamma och fick även ett till spjällsängskydd som är blått med nalle puh på istället för den gamla vita som dessutom var lite för liten för sängen. Det var trevligt i alla fall att träffa dom igen och jag fick skjuts hem till älsklingen för dom skulle åka och stor handla. När jag väl kom hem så blev jag så sjukt sugen på godis eller nåt gott, så vi gick upp till centrum och köpte lite gottis. Älskling och svägerska köpte sushi igen, haha! Dom har blivit som besatta typ ..
Just nu sitter jag bara framför datorn och tråkar, men jag får se för vi ska kanske kolla på The terminal snart som jag snodde med mig hem ifrån mamma, dom har hur mycket filmer som helst. Så har min dag sett ut i alla fall och imorgon ska jag tvätta 11:00 efter det ska vi till älsklings kusin Isaac. :) Han ska tydligen laga mat till oss, något med köttfärs så jag hoppas att det blir min favorit, TACOZ! <3 Jajajajaja, ciao ciao. <3 /Jennifer.




Fick en tröja av lilla mamma från Spanien. :)






och även lite kläder till mammas blivande barnbarn också köpt i Spanien. :)



Skor till sötisen.



MUMS för djungelvrål!



Sen fick vi tjocka oss med en almondy kalas tårta också, haha!


MAMI. <3

Nu ska jag fixa mig för att snart åka till mamma! Får se om hon har nåt fint till mig från Spanien. (a) Vi hörs senare, ciao. <3 /Jennifer.

Len och fin hy. :)

Hello! :) Idag började jag dagen med att åka till Huddinge centrum för att träffa min kontakt person, vi käkade på någon thai restaurang och jag fick prata ut istället för att lägga över allt skit på min älskling hela tiden. Sen åkte jag hem i regnet men det var inte så länge jag hann vara hemma innan vi skulle ut igen, vi hade egentligen tänkt åka till Handen eller Farsta för svägerska skulle köpa hårfärg men det blev en tripp upp till Skogås centrum bara istället. När hon väl hittat hårfärgen som hon skulle ha (den som jag alltid brukade använda när jag färga håret) nämligen Wella viva midnight för hennes Nutrisse fanns inte så hon fick ta den istället, så gick vi och köpte glass. Tip top fick det bli! ;) Vi gick hem efter det och hon färga håret, vi käkade lite och efter det gjorde jag och svägerska facemask samtidigt som vi kolla på någon film, kommer inte ihåg vad den hette men den var väldigt rar. Sen gick jag in till älskling i rummet och vi satt och kolla på The sexual eductacion show som går på kanal 3, den är ganska rolig för det är en tjej som undersöker olika saker inom sex och samlevnad eller vad man ska säga .. Samtidigt så gick Celbrity rehab with dr Drew på kanal 5 som vi fick bläddra emellan, så typiskt att bra program ska gå samma tider. :/ Men nu ska jag lägga ifrån mig datorn (som har varit lite krånglig idag och fick sig en släng i golvet) och lägga mig för imorgon ska jag upp, lite senare än idag i alla fall men jag ska åka hem till mammsen klockan 13.00, det ska bli roligt att få träffa mina kära syskon igen! Har saknat dom så. Godnatt mina vänner. <3 /Jennifer.




Haha, jag vet fulare än mig får man fan leta efter men den här bjuder jag på!


50 dagar kvar till BF, vi längtar efter dig! <3


Mitt humör börjar stiga uppåt i alla fall. :)

Hej hej hej hej och åter igen hej! :) Kom ut från duschen nu för en stund sen så det är väl dags för en liten uppdatering tycker jag. Idag så tänkte jag ju bara städa typ men efter att jag gjort det, dammsugit, bytt sängkläder och torkat av lite möbler o.s.v. så kom svägerska in i rummet och undrade om jag ville hänga med upp till centrum en sväng för att köpa lite pålägg, fika och toapapper, hehe. Så jag tänkte, visst why not? Det var ändå ett tag sen som jag var ute med min svägerska kändes det som. Det var ju bara jag, hon och elias bror hemma också så när vi kom hem käkade vi rostade mackor med allt pålägg som hon köpte och utan att överdriva så tror jag att jag proppa i mig minst 6 st? Samtidigt som vi babbla en massa skit .. Sen så kom min älskling hem men vi följde med min svärfar och handlade på Ica maxi, köpte bland annat lite hygienisar. Ny tandborste, shampoo, balsam m.m. Sedan en massa frukt och det passade ju bra med tanke på att jag blev jätte sugen på min favvofrukt här om dagen, MANDARINER! Eller apelsin, clementin eller vilken citrus frukt som helst. Annars föredrar jag ananas, vattenmelon och gröna äpplen är skit gott också! Haha, i know onödig information kanske men men .. Sen så när vi kom hem så var jag fortfarande proppmätt efter mackorna men ändå är jag dum nog att trycka i mig 4 clementiner .. :/ Så nu kommer jag nog inte äta på 1 vecka (jo då) men så som det känns just nu så nej tack. Lite kort uppdatering om denna dag i alla fall och jag ska nog gå och lägga mig strax för jag ska träffa min kontakt person i Huddinge centrum klockan 12:00 imorgon så måste ändå upp hyffsat tidigt. Så goodnight everybody! <3 /Jennifer.

Grönan/the voice näst nästa helg?

Hej kära läsare. Har precis ätit jätte god grillad revbenspjäll med makaroner fick det bli, hihi. Har ont i magen, vet inte vad det kan vara för det känns inte som sammandragningar och jag är inte så värst "2:a" nödig heller och inte är det magknip, men aja det går väl säkert över snart, bara det inte blir värre .. Jag och älsklingen har lite planer inför näst nästa helg, dels planerar vi att åka till grönan med hans family, men jag kan ju inte åka nånting så det blir spela, spela, spela för min del! ;D Sen så funderar vi på att gå på The voice konserten en sista gång typ om jag orkar för det lär ju vara rätt mycket folk och vill inte att någon ska komma emot magen min men vi ska ändå inte stå nära scenen .. Men men, jag vill ändå att min älskling ska få njuta av dom sista veckorna på sommarlovet innan det riktiga livet börjar, haha. Jag skriver mer sen, puss och kram. <3 /Jennifer.

RSS 2.0